Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 23. elokuuta 2011

Tulevaisuuden ennakointi

Tulevaisuutemme 2020

Kullanarvoista tietoa tulevaisuudesta saimme Rohit Talwarin kesäkuisessa signaalisessiossa. Ennakointitutkimuksen ennusteet vuoteen 2020 pistivät miettimään. Mitä meiltä kaikilta edellyttää vahvasti nyt jo läsnä oleva kulutustottumus "What I want When I want?". Mielikuvitusta kiihotti myös varmasti jo lähitulevaisuutta oleva hologrammi-laptop, myös personoidut paahtoleivät olisivat aamulla kivoja!

Mutta miten meidän täytyy muuttaa palvelutarjontaamme kun ennuste on että eivät ainostaan lapsemme vaan kaikki nyt alle 50-vuotiaat elävät 90 % todennäköisyydellä 100-vuotiaiksi? Miten tuotteistetaan toimintakykyisten 80 - 100 vuotiaiden palvelutarjonta?

Tulevaisuuden kulutuspäättäjiä ovat tasa-arvoistumisen ja tulotason sekä koulutuksen kehityksen myötä naiset 70% kulutusosuudellaan. Globaalisti tuotteissa ja palveluissa on huomioitava aasialaisten tarpeet sillä sikäläisen keskiluokan arvioidaan huolehtivan vuoteen 2020 mennessä 40% kaikesta keskiluokan kulutuksesta ja kansainvälisestä matkustuksestakin he nappaavat leijonanosan, 75%! Tämä tarkoittanee vaatimuksia paitsi lentoyhtiöiden myös kaikkien muiden palvelutarjoajien valikoimiin. Löytyykö kylpylöistämme aikuisten takit ja tossut kokoa XXXS?


2020 - ota siitä nyt sitten selvää

Trendi - ja signaalipankit avuksi

Olemme Haagassa tarttuneet omalta osaltamme tulevaisuustyöhön.Haaga Yhtymän käyttöön luodaan signaali- ja trenditietopankki, johon päivittyy jatkuvasti 15/30 Researchin kotimaisten ja globaalien tutkimusverkostojen tuottama uusin tieto heikoista signaaleista, mielenkiintoisista ilmiöistä ja trendeistä. Consumer Insight Space -palvelu kerää jatkuvasti, järjestelmällisesti ja laaja-alaisesti trendi-informaatiota mm. kuluttajien arvoista, asenteista, elämäntyyleistä, kuluttamisesta, mediakäytöstä, uusista teknologioista, uusista bisneskonsepteista sekä yhteiskunnallisista ilmiöistä.

Lisätietoa löydät myös Facebookissa ja Twitterissä. Twitter tarjoaa useamman casen päivässä, kun taas Facebookissa raportoidaan yksi tai enintään muutama vähän taustoitetumpi juttu päivässä.

Twitter-tunnus: @1530TrendCamp
Facebookissa sivu: 15/30 Virtual TrendCamp

Työkaluja ja tietoa piisaa, siispä kotikutoinen ennustajanpallo lelukoppaan takaisin. 

OlePro ja ota tulevaisuuden tuottava tuotteistaminen omiin käsiisi!


Anne Lukkarila
kehitysjohtaja / Haaga-Perho
pääbloggari